Nikola Selaković Foto:TANJUG/ RADULE PERIŠIĆ

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković izjavio je danas da je država u proteklih 11 meseci isplatila 395 miliona dinara majkama u vidu subvencija za kupovnu prve nekretnine.

Govoreći za TV Prva, ministar Selaković je podsetio da je po Zakonu o finansijskoj podršci porodicama sa decom, a na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, uvedena mogućnost subvencionisanja kupovine prve porodične stambene zgrade, odnosno kuće ili stana za one roditelje koji nemaju svoj krov nad glavom.

„U skladu sa tim zakonom, kada majka dobije svoje dete, a nema svoj stan ili kuću i njen suprug nema stan ili kuću, ona ostvaruje pravo na subvenciju od države u iznosu od 20 odsto vrednosti nekretnine koju kupuje. Tih 20 odsto ne može da pređe iznos od 20 hiljada evra“, rekao je Selaković za TV Prva.

Dodao je da su, od kako je došao na čelo pomenutog ministarstva, primljena 602 nova predmeta od kojih je 415 rešeno pozitivno, što znači da je 415 roditelja sa decom dobilo pomoć od države za kupovinu svoje prve nekretnine i ta pomoć iznosi 395 miliona dinara.

PROČITAJTE JOŠ

„Pravo na subvenciju za kupovinu stana ima majka koja u roku od godinu dana od rođenja deteta podnese zahtev za pomoć“, rekao je Selaković i dodao da je u budžetu za ovu godinu predviđeno preko 83 milijarde dinara za finansijsku pomoć porodicama sa decom.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar