Foto: Shutterstock/Baloncici

Zaposleni u Jat tehnici danas će od 13h do 14h organizovati štrajk upozorenja, saznaje Nova.rs.

Jednočasovni štrajk upozorenja organizovan je zbog, kako navode naši izvori, „bahatosti rukovodstva i nelegalno potpisanog kolektivnog ugovora“.

Nakon današnjeg štrajka upozorenja, čeka se reakcija rukovodstva, pa će nakon toga biti procenjeni i dalji koraci.

Preuzimanje

Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je kompaniji Avia Prime preuzimanje Jat Tehnike, koja je privatizovana krajem 2019. godine, prenela je 10. februara Nova ekonomija. 

Kako se navodi u odluci Komisije, a prenosi Nova ekonomija, Avia Prime posluje u okviru uže grupe društava Hartenberg, pod kontrolom društva Hartenberg Holding, odnosno u okviru šire grupacije Synbiol, sa sedištima u Češkoj.

Avia Prime kupila je Jat Tehniku od države po ceni od 10,3 miliona evra, objavilo je Ministarstvo privrede Srbije u decembru prošle godine.

Komisija za zaštitu konkurencije navodi da to preduzeće nema direktno ili indirektno povezana društva u Srbiji, ali da su povezana preduzeća iz grupacija Synbiol i Agrofert u Srbiji ostvarila 3,5 miliona evra profita.

Ovaj profit ostvaren je prodajom đubriva, hemijskih proizvoda, semena, pekarskih proizvoda i mašina.

Avia Prime takođe poseduje kompanije Lajntek (Linetech) iz Poljske i Adria Prime iz Slovenije, koje se takođe bave održavanjem i servisiranjem vazduhoplova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar