Tatjana Matic
Tatjana Matić Foto:TANJUG/SAVA RADOVANOVIC

Ministarka za trgovinu, turizam i telekomunikacije Tatjana Matić potpisala je danas memorandum o smanjenju rominga sa Grčkom zajedno sa ministrom za digitalnu upravu Republike Grčke, koji će stupiti na snagu ovog leta.

Matić je ovo objavila na svojoj zvaničnoj Instagram stranici, gde je istakla da je ovo još jedan korak u negovanju dobrih odnosa Grčkom.

 

„Potpisala sam Memorandum o smanjenju rominga sa Grčkom zajedno sa ministarom za digitalnu upravu Republike Grčke. Nastojeći da prevaziđe pandemijske prepreke, otvaranjem granica za srpske turiste i sada opredeljenošću za smanjenjem rominga, Republika Grčka je još jednom pokazala duboku posvećenost negovanju bratskih odnosa sa srpskim narodom“, objavila je Matić.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je nedavno u Atini, posle sastanaka sa državnim vrhom Grčke, da će Srbija i Grčka potpisati sporazum o ukidanju naplate rominga, što je danas i zvanično potpisano.

„Ispregovarali smo sa Grčkom roming sporazum, prema kome naši građani koji dolaze u Grčku više neće plaćati tarifu rominga u inostranstvu, već će to biti kao lokalni poziv i slanje SMS poruka. Učinili smo, kao vlada, sve da olakšamo građanima koji planiraju putovanje u Grcku tokom leta“, kazala je Brnabić.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare