Kirijakos Micotakis i Ana Brnabić
Kirijakos Micotakis i Ana Brnabić. Foto: Slobodan Miljević/Vlada Srbije

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Atini, posle sastanaka sa državnim vrhom Grčke, da će naredne sedmice Srbija i Grčka potpisanti sporazum o ukidanju naplate rominga.

„Ispregovarali smo sa Grčkom roming sporazum, prema kome naši građani koji dolaze u Grčku više neće plaćati tarifu rominga u inostranstvu, već će to biti kao lokalni poziv i slanje SMS poruka“, rekla je Brnabić za Tanjug.

Premijerka je navela da će ministarka za telekomunikacije, trgovinu i turizam Tatjana Matić već sledeće sedmice doći u Atinu da potpiše taj sporazum, koji će odmah stupiti na snagu.

„Učinili smo, kao vlada, sve da olakšamo građanima koji planiraju putovanje u Grcku tokom leta“, rekla je Brnabić.

Ona je prenela da je premijeru Grčke Kirijakosu Micotakisu zahvalila na tome što je Grčka jednostrano priznala naše digitalne sertifikate o vakcinaciji.

„Od 14. maja, Grci otvaraju granični prelaz Evzoni i svi vakcinisani građani Srbije moći će bez problema da uđu u Grčku bez ijedne druge potvrde“, navela je premijerka.

Oni koji nisu vakcinisani moraće da imaju negativan PCR test, rekla je Brnabić i istakla da je država uradila sve što je u njenoj moći da olakša građanima put u Grčku.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar