Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Za radnike EPS-a povećan je iznos toplog obroka sa 300 na 400 dinara, a iznos regresa za godišnji odmor sa 32.300 na 40.000 dinara neto iznosa.

„Prava radnika Elektroprivrede Srbije, uključujući regres i topli obrok, uređena su Posebnim kolektivnim ugovorom za Elektroprivredu Srbije. Produženje Posebnog kolektivnog ugovora potpisano je 2. februara 2021. godine. Njime je, između ostalog, regulisano povećanje toplog obroka sa 300 na 400 dinara, kao i regresa za godišnji odmor koji sada iznosi 57.500 dinara bruto, odnosno neto oko 40.000 dinara” stoji u odgovoru Ministarstva energetike.

Prema saznanjima N1 televizije, radnici još uvek to nisu dobili jer je Kolektivni ugovor potpisan nedavno uzmeđu Sindikata radnika EPS-a i potpredsednice Vlade i ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović.

U odgovoru Elektroprivrede Srbije, na pitanje da li su tačni navodi da su ti iznosi uvećani, prethodno je stigao odgovor da EPS nije potpisnik ugovora, ali da je u obavezi da primenjuje Poseban kolektivni ugovor za Elektroprivredu Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare