Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, izjavila je danas da je izveštaj državnog revizora potvrdio da je EPS sklapao nezakonite ugovore i da je direktor te kompanije nezakonito na njenom čelu.

Izveštaj Državne revizorske institucije o poslovanju EPS-a, koji se odnosi na javne nabavke i ugovore sa fizičkim licima, je, prema njenim rečima, potvrdio da je tokom 2018. i 2019. godine Milorad Grčić kontinuirano kršio zakon.

Pročitajte još...

“On je protivzakonito na funkciji. Državni revizor je dokazao kako je Milorad Grčić, uprkos tome što nije smeo da potpisuje ugovore od 2017, to činio protiv mimo zakona. On je potpisao protivzakonite ugovore za više 30 milijardi dinara”, objašnjava Tepić.

“Revizor je potvrdio da je od 97 ugovora u čak 82 slučaja reč o samo jednom ponuđaču. To znači da su uslovi za te javne nabavke bile nameštene ili da se Milorad Grčić potrudio da otera od EPS-a sve druge ponuđače. Poslednji je momenat da tužilaštvo počne da reaguje”, navela je ona, dodajući da je zadovoljna što su se njene tvrdnje pokazale istinitim.

„Ono što je tiho zadovoljstvo mene i mojih saradnika, a na nevolju države Srbije, to je da je državni revizor potvrdio naše navode“, rekla je ona.

Prema njenim rečima, revizor je potvrdio da su tri kompanije bliske vlastima, sklapale nelegalne ugovore sa EPS-om, te da je za to najodgovorniji direktor Milorad Grčić.

„U komapniji Nites je direktor bio brat aktuelne ministarke Darije Kisić Tepavčević, a u Aseku brat Ane Brnabić. Za komapniju Sikvester je javna tajna da iza nje stoji Andrej Vučić, brat predsednika Srbije.  Mi smo od početka ukazivali da je reč o štetnim ugovorima i načinu punjenja novca za račun partije i bratije. Ljudi koje angažuju za potrebe ove kompanije(Sikvester) iskorišćavaju takođe za potrebe izborne kampanje“, navela je ona.

Konferenciju Marinike Tepić možete pogledati na našoj FB stranci.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare