Foto:N1

Predstavnici zaposlenih u “Fabrici vode” iz Zrenjanina su posle nekoliko pokušaja uspeli da zakažu sastanak sa gradonačelnikom Salapurom, te da mu prezentuju trenutnu situaciju u samom postrojenju. Na sastanku su pored gradonačelnika i njegovog zamenika prisustvovala i četvorica najkompetentnijih radnika iz “Fabrike vode”.

Saopštenje zaposlenih u fabrici prenosimo u celosti:

„Pokušali smo da dobijemo odgovore koji se tiču daljih pregovora između Gradske uprave i ‘Fabrike vode’, takođe smo pokušali da objasnimo gradonačelniku trenutnu situaciju ali i realno stanje postrojenja i njegove trenutne kapacitete, pored ovoga izvestili smo predstavnike Gradske uprave o potrebnim ulaganjima, odnosno o potrebama postrojenja, kako bi ono bilo podignuto na viši nivo, jer su se potrebe grada povećale u odnosu na godinu kada je postrojenje izgrađeno“, navodi se u saoštenju.

Radnici kažu da je gradonačelnik saslušao njihove predloge i zahteve, ali da on ne može da odlučuje o sudbini fabrike.

„Želimo da verujemo da donosioci odluka u Zrenjaninu ne gledaju na nas kao neprijatelje, mi živimo u ovom gradu i nismo mi investitori, mi samo želimo da sva naša deca imaju ispravnu vodu za piće. Smatramo da je ovo postrojenje u mogućnosti da ispuni očekivanja i potrebe građana Zrenjanina, te ovim putem pozivamo sve strane da svu energiju usmere ka rešavanju ovog višedecenijskog problema, od gradonačelnika očekujemo da javnosti stavi na uvid izveštaj nezavisne komisije koja je formirana na njegov lični zahtev“, zaključuje se u saopštenju.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare