Foto:N1

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je od lokalnih, pokrajinskih i državnih organa vlasti da najzad pokažu ozbiljnost i prekinu agoniju zvanu "izgradnja fabrike vode u Zrenjaninu", jer ni nakon osam godina od početka investicije preduzeća "Gruppo Zilio" problem neispravne pijaće vode nije rešen.

Kako su ocenili u toj stranci, obraćanje javnosti komisije JKP „Vodovod i kanalizacija“ u kojem je jasno naglašeno da Fabrika vode nije ispunila niti jedan od 34 tehnička uslova propisana javnom nabavkom, kao i današnji odgovor direktora Fabrike vode Bojana Dimkića, ukazuju da je „na delu opšta šizofrenija, koja gradjane Zrenjanina čini žrtvama“.

„I danas će Zrenjaninci potrošiti najmanje 50.000 evra za kupovinu vode u prodavnicama. LSV već godinama ukazuje na nestručnost, bahatost i neodgovornost lokalnih vlasti i svih nadležnih za rešavanje problema pijaće vode. Godinama lažu i muljaju. Iz nedelje u nedelju su obećavali i lagali“, napisao je u saopštenju predsednik Gradskog odbora LSV u Zrenjaninu Bojan Kostreš.

On smatra da je došlo krajnje vreme da se utvrdi politička i svaka druga odgovornost onih koji godinama troše novac gradjana Zrenjanina, a ne rešavaju problem.

„Tražimo hitnu reakciju državnih organa i kažnjavanje odgovornih. Zrenjanin više nema vremena da čeka“, napisao je Kostreš.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar