Bivši zaposleni, mali akcionari Robnih kuća "Beograd" protestovali su ispred Predsedništva Srbije od 11h. Njihovo glavno pitanje je da li je Robna Kuća "Beograd" uopšte trebalo da ide u stečaj?

Jedan od njihovih zahteva jesu neisplaćeni dohoci za period od 1995. do 2002. godine.

Najavljeni šestočasovni protest nije se dogodio, jer je u petak stigao poziv predstavnika vlasti za razgovor. Sastanak je održan u Vladi, s predstavnicima radnika je razgovarao ministar privrede Slobodan Cvetković, dva člana kabineta Ministarstva pravde i predstavnik kabineta premijera, javlja reporterka N1.

PROČITAJTE JOŠ:

„Što se tiče ekonomskih pitanja mislim da smo blizu dogovora i da ima šanse da se dogovorimo za tu isplatu. Da li će isplata ličnih dohodaka biti ili će smo da uplate doprinose – to ćemo da vidimo, ali mi smo naveli i činjenicu i za tu razliku od 65 evra po godini staža, gde su oni rekli da ima šanse tu, jer je to zaključak Vlade od 24. januara 2008. godine koji je potpisao Božidar Đelić“, naveo je za N1 Dragan Skakovski iz Udruženja akcionara deoničara.

Na sastanku im je obećano da će definitivni odgovor Vlade dobiti u roku od 15 dana, a u skladu sa tim, kako navode radnici, odlučiće o daljim akcijama.

BONUS VIDEO: Protest malih akcionara ispred Andrićevog venca: Da li su Robne kuće „Beograd“ uopšte trebalo da idu u stečaj?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar