Foto: TANJUG/ JAROSLAV PAP/bs

Ministarstvo zaštite životne sredine saopšilo je danas da su na kompleksu firme "Ekolux Recycling see" u Požarevcu pre izbijanja požara utvrđene određene nepravilnosti koje je "taj operater bio dužan da otkloni".

„Prema proceni, za sada nema opasnosti po stanovnike Požarevca zbog nastalog zagađenja u industrijskoj zoni, ali se preporučuje oprez. Nadležne službe će pratiti situaciju na terenu o čemu će građani biti na vreme obavešteni“, naglašeno je u saopštenju.

Kako su lokalni mediji preneli, požar je izbio juče oko 12 časova u nekadašnjoj fabrici šećera u Požarevcu, a gorela je plastična sirovina fabrike za reciklažu plastičnih masa i proizvodnju.

Po izbijanju požara, inspektor zaštite životne sredine angažovao je nadležne službe i istovremeno naredio operateru da odmah organizuje merenje zagađenosti vazduha, kako bi se preventivno delovalo u slučaju da gasovi nastali tokom požara mogu da ugroze lokalno stanovništvo, navodi se u saopštenju.

Na mesto događaja izaći će danas tužilac sa nadležnim službama kako bi utvrdili razloge zbog kojih je došlo do požara i odgovornost za ugrožavanje životne sredine i zdravlja ljudi, piše u saopštenju.

Dodaje se da je pored jednog mernog mesta za merenje zagađenosti vazduha u Požarevcu, naloženo postavljanje dodatna dva merna mesta, zbog nastale situacije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)