Foto:promo logo; shutterstock

Kompanija SBB neprijatno je iznenađena pozivom Predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića koji je predložio korisnicima SBB-a da pređu na usluge Supernova, koja posluje u okviru Telekoma Srbija, čime je ponovo pokazao da vlast sve čini da uništi SBB.

Kada je izabran za predsednika Srbije obavezao se da će poštovati Ustav i zakone Srbije, što znači i da ne bi smeo u javnim nastupima da favorizuje bilo koga, pa ni kompaniju u državnom vlasništvu.

Ono što je sinoć u intervjuu na Televiziji Prva rekao predsednik svih građana, u svakoj ozbiljnoj i demokratskoj zemlji bio bi povod za ostavku.

“Veliki pad će da doživi SBB”, tvrdi predsednik, “ako ne bude distribuirao Prvu i B92”, čime je jasno podržao zahteve vlasnika ovih kanala za povećanje cene od 1.000%.

Za ponudu od 38 miliona evra za distribuciju Prve i B92 godišnje, Vučić kaže da je ta cena “skoro džabe”.

Predsednik Srbije juče je potvrdio i da ne postoji nezavisna institucija Regulatornog tela za elektonske medije (REM) koja samostalno odlučuje o nacionalnim frekvencijama, već da “država nije slučajno odredila koji kanali treba da budu nacionalni”.

Već dugo smo svedoci da Vučić prikriva neuspehe kompanije Telekom Srbija, ali i da vlast i svi njeni organi svakodnevno rade protiv kompanije SBB, pokušavajući da ostvare sve onako kako piše u Telekomovim ciljevima – “izbaciti SBB iz Srbije da ne bi bilo finansiranja televizija N1 i Nova S”.

Nije ovo ni prvi put da Vučić daje izjave protiv SBB-a i navija za Telekom Srbija. Sličan primer je bio kada je Telekom preplatio englesku ligu na 600 miliona evra.

Kompanija SBB zapošljava 2.000 radnika u Srbiji i u poslednjih 10 godina je uložila preko pola milijarde evra samo u telekomunikacije i infrastrukturu, a planirana su ulaganja od još 240 miliona u naredne tri godine. Pored svih ovih činjenica da smo jedan od najvećih investitora u Srbiji, predsednik Srbije nažalost pokazuje da ne poštuje jednakost na tržištu koju proklamuje Ustav Republike Srbije i to u članu 84 u kome jasno stoji da “svi imaju jednak pravni položaj na tržištu”.

BONUS VIDEO: Kratak spoj na kablu: Telekom preplatio B92 i TV Prva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare