Foto: Shutterstock

Er Srbija je usled poskupljenja avio-goriva povećala cene zakupljenih čarter letova i potpisala anekse ranijih ugovora sa turističkim agencijama, saopšteno je danas.

To znači da će turističke agencije morati da uvedu doplate za gorivo za sve putnike koji su do sada uplatili letnje aranžmane, a koje će biti 30 i više evra po putniku, zavisno od pojedinačnih destinacija, odnosno dužine trajanja leta.

„Nacionalna avio-kompanija i turističke agencije dogovor o čarter letovima za ovu sezonu postigli su krajem 2021. i početkom 2022. godine, a u međuvremenu su na tržištu naftnih derivata nastupile okolnosti koje u tom trenutku nije bilo moguće predvideti“, navodi se u zajedničkom saopštenju Er Srbije, Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) i agencija zakupaca čarter letova.

Kako je istaknuto, cene avio-goriva dostigle su svoj višegodišnji maksimum, odnosno za prethodnih pet meseci uvećane su 100 odsto, pa je bila neminovna i korekcija cena zakupa čarter letova i uvođenje doplate za gorivo, jer su ranije cene bile projektovane na osnovu drastično drugačijih uslova na tržištu avio-goriva.

Najavljeno je da će Er Srbija i turističke agencije u slučaju pada cena avio-goriva korigovati naniže cene letova.

BONUS VIDEO – Turizam i kriza: Da li da planiramo letovanje? – gosti Aleksandar Seničić i Nenad Blagojević

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook

Twitter
Instagram

Komentari

Svi komentari (0)