Ministar Nenad Popović Foto:Miloš Perić

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović otvorio je danas Regionalni inovacioni smart siti centar u Malom Zvorniku, najsavremeniji zajednički prostor za rad budućih tehnoloških preduzetnika u tom delu Srbije.

Pročitajte još:

„Ovde će mladi inovatori imati mogućnost da razvijaju svoje preduzetničke veštine i da razmenjuju znanja i iskustva kako bi na najbolji način doveli svoje ideje do tržišta“, izjavio je ministar Popović tokom otvaranja Smart siti centra. Za uređenje i opremanje ovog Centra Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj izdvojio je 20 miliona dinara.

Ministar Popović je ukazao na to da će mladi inovatori u ovom smart siti centru, pored najsavremenije opreme i uređenog prostora po svetskim standardima, imati i najsnažniju mentorsku podršku, kako iz naše zemlje tako i iz inostranstva, za pokretanje biznisa i komercijalizaciju njihovih ideja na tržištu.

„Želimo da mladi ostaju u Malom Zvorniku, da tu osnuju svoje porodice i grade profesionalne karijere, znajući da u svom rodnom mestu imaju uslove za rad i napredovanje, rekao je Popović.

„Ovaj centar, takođe, moći će da koriste i mladi iz Republike Srpske, posebno obližnjeg Zvornika gde postoji odlična baza inženjera na Tehnološkom fakultetu”, dodao je Popović.

Ministar Nenad Popović Foto:Miloš Perić

„Siguran sam da će u budućnosti ovaj Regionalni inovacioni smart siti centar postati jedan od vodećih centara za razvoj inovacija i digitalnih rešenja u turizmu i zaštiti životne sredine, naglasio je Popović.

Prema njegovim rečima Mali Zvornik je opština koja ima veliki potencijal za razvoj turizma i upravo otvaranjem Smart siti centra opština Mali Zvornik imaće priliku da inovira i razvije ovu privrednu granu i na taj načii doprinese lokalnoj zaajednici i ljudima koji ovde žive.

„Smart siti centar u Malom Zvorniku postaje deo integrisanog inovacionog ekosistema sa više od 20 startap i smart siti centara i tehnološkim parkovima u Novom Sadu, Beogradu, Nišu i Čačku“, podvukao je Popović i dodao da je cilj da korisnici ovih centara između sebe sarađuju i razmenjuju ideje i znanje.

Popović je dodao da razvoj inovacione infrastrukture širom Srbije i njihovo umrežavanje donosi odlične rezultate na polju razvoja preduzetništva i otvaranja novih, dobro plaćenih radnih mesta.

„Priznanja koja stižu od Evropske komisije govore da je Srbija na odličnom putu inovacionog rasta u kome je čak ispred mnogih zemalja Evropske unije“, posebno je naglasio Popović.

Predsednik opštine Mali Zvornik Zoran Jevtić zahvalio se ministru Popoviću što je prepoznao inovacione potencijale ove opštine.

“Od danas je Mali Zvornik na inovacionoj i digitalnoj mapi Srbije. Ovaj centar biće nam od velike pomoći posebno u našim ciljevima razvoja turizma i zaštite životne sredine”, rekao je Jevtić.

Regionalni inovacioni smart siti centar u Malom Zvorniku, pored zajedničkog prostora za rad, koji se prostire na 165 kvadratnih metara, sadrži kancelarijski prostor, kuhinje, prostor za prezentacije, sale za sastanke i video konferencije, server sale i raspolaže najsavremenijom tehnološkom opremom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare