Nenad Popović / Foto: Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj

Srpska narodna partija potpisala je koalicioni sporazum sa Srpskom naprednom strankom o zajedničkom učešću na predstojećim parlamentarnim izborima.

Predsednik SNP Nenad Popović poručio je da je uveren da će zajednička izborna lista „Aleksandar Vučić-za našu decu“ ostvariti ubedljivu pobedu.

„Uveren sam da će lista ostvariti ubedljivu pobedu kako bi se očuvao teritorijalni integritet Srbije i naše Kosovo, nezavisna državna politika i samostalnost Srbije, kako bi se zaštitio srpski narod u regionu i njegove svetinje, a kroz kulturu sećanja obeležavali dani naših pobeda i stradanja, kako nikada ne bismo zaboravili ko smo bili i kakvi moramo uvek biti“, naveo je Popović u saopštenju.

On ocenjuje i da je izborni uspeh te liste jedini garant očuvanja istinski prijateljskih i savezničkih odnosa sa Rusijom i njenim predsednikom Vladimirom Putinom.

„Pobeda naše izborne liste omogući će nastavak ekonomskog razvoja i jačanje Srbije, modernizaciju i povezivanje sa razvijenim svetom kroz dalji razvoj IT sektora, digitalizaciju i nove tehnologije, otvaranje novih startap centara i tehnoloških parkova, što će zadržati mlade stručnjake u Srbiji i povećati naš izvoz, ali i privući nove investicije i otvoriti nova radna mesta“, naveo je Popović.

On je pozvao građane da u velikom broju izađu na predstojeće izbore i na taj praznik demokratije svojim glasanjem potvrde da je Srbija stara, ozbiljna država, sa demokratskim tradicijama, a Srbi državotvoran narod koji čuva svoja sećanja na prošlost i identitet, ali i gleda u budućnost, gradeći jaku, demokratsku i stabilnu