Frilenseri Skupstina Srbije
Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Udruženje radnika na interentu saopštilo je da je Vlada prihvatila njihov predlog da se važenje trenutnog poreskog rešenja produži do donošenja novog zakona, a najmanje još godinu dana.

Na Fejsbuk stranice Udruženja radnika navodi se da je Vlada prihvatila njihov zahtev da poreski uslovi važe do novog zakona

„Upravo je završen sastanak sa predstavnicima Vlade RS, na kojem je prihvaćen zahtev Udruženja da se važenje trenutnog poreskog rešenja produži do donošenja novog zakona, a najmanje još godinu dana.

Važenje uslova iz Zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana, koji je usvojen u maju ove godine, prestaje da važi 31. decembra, te je bilo od izuzetne važnosti da u novom zakonu koji sa primenom počinje 1. januara stoje isti uslovi“, navodi se u saopštenju na njihovoj stranici.

Takođe, u obaveštenju piše da će sledeće nedelje biti održana sednica na kojoj će biti predloženi amandmani za produžetak važećih uslova.

„Vlada će na narednoj sednici u četvrtak predložiti amandman koji produžava važenje postojećih uslova na narednu godinu. Očekuje se da nove izmene i dopune Zakona o porezu na dohodak građana budu usvojene u Skupštini sledeće nedelje“, navode.

Iz Udruženja su pozvali „članove Udruženja na sastanak večeras u 20 časova na Discord-u, na kojem ćemo predočiti ponudu Vlade i na kojem će članovi moći da se izjasne o njoj“.

Bonus video: Ekološki protest

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare