Foto:Tanjug/Jadrank Ilic; shutterstock

Iako su cene nafte na svetskom tržištu prethodnih dana bile u padu, vozači u Srbiji to ne mogu da osete, s obzirom na to da gorivo na pumpama poskupljuje već treću nedelju zaredom - suprotno svakoj logici.

Barel nafte brent košta 92,77 dolara, dok je cena WTI nafte 87,73 dolara po barelu.

Iako bi neko pomislio da će kretanja na svetskom tržištu nafte da utiču na cene goriva u Srbiji – već tri nedelje cene na pumpama sve su više, iako su u tom periodu zabeleženi drastični padovi cena na svetskom tržištu.

Milan Rakić, predsednik Udruženja vlasnika privatnih pumpi rekao je za Nova.rs da kada su u pitanju cene goriva u Srbiji – s obzirom na to da se one ne obračunavaju na osnovu cena na svetskom tržištu, šta će sačekati vozače na pumpama svakog petka u 15 časova, zna samo jedan čovek.

PROČITAJTE JOŠ

„Niko od nas ne zna kako se to računa – cena je onolika koliko kaže predsednik. Parametri iz Uredbe ne važe, a jedini čovek u Srbiji koji zna kolika će biti cena je Aleksandar Vučić“, kaže Rakić.

Inače, Ministarstvo trgovine objavilo je danas nove cene goriva. Litar evro dizela danas od 15 časova, pa do sledećeg petka, prodavaće se za najviše 222 dinara. Maksimalna cena evro premijuma BMB 95 biće 178 dinara po litru.

BONUS VIDEO Anketa o ceni goriva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare