Foto:Tanjug/Miloš Milivojević

Od 1. januara podgli smo minimalnu zaradu, prvi put je veća od 40.000 dinara. Nikada veće povećanje penzija nego danas – 20,8 odsto kumulativno povećanje penzija, a od 2. februara kreće isplata povećanih penzija, rekao je ministar finansija Siniša Mali.

„U decembru ove godine plata prosečna će ići iznad 800 evra. U dinamici smo i da nam penzije budu iznad 400 evra, u mandatu ove vlade, kao što smo i obećali“, najavio je Mali, a prenosi Danas.

On je podsetio da je prošle godine bila rekordno niska stopa nezaposlenosti i naglasio da sledi otvaranje dvadesetak novih kompanija ove godine, čime će doći do otvaranja novih radnih mesta.

Mali je, gostujući na TV Prva rekao da je zdravstvu posvećena posebna pažnja.

PROČITAJTE JOŠ

“Zdravstvo je veoma važno. Pokazalo se poslednje 3 godine naročito. Nikada više ne investiramo u zdravstvo, 490 milijardi dinara je budžet za ovu godinu. Za plate, lekove, nove bolnice“, istakao je Mali.

On je napomenuo i da ima dosta stvari koje mogu da se unaprede u samom zdravstu, poput prekomerne potrošnja lekova, na čemu može da se uštedi stotinu miliona godišnje.

BONUS VIDEO Ana Brnabić i potrošnja minimalca za nekoliko dana…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare