Foto: N1

Početak radova na saobraćajnici Iverak-Nepričava, koja treba da poveže Valjevo sa auto-putem "Miloš Veliki", predsednik Aleksandar Vučić najavio je pre tri meseca, neposredno pred izbore. Danas tamo stoji samo građevinska tabla, objavio je N1.

Pročitajte još:

Od buduće petlje u Nepričavi trebalo bi da bude izgrađena brza saobraćajnica koja bi spojila auto-put „Miloš Veliki“ sa Valjevom.

Na tom mestu, koje je obišla ekipa N1, danas nema ni građevinskih mašina, ni radnika, niti se odvijaju bilo kakvi radovi, a samo četiri dana pred parlamentarne izbore u junu, slika je bila potpuno drugačija.

Tada su kod Nepričave bili postrojeni teški kamioni, bageri, buldožeri, tridesetak radnika i bina sa koje je predsednik Aleksandar Vučić svečano označio početak radova na izgradnji brze saobraćajnice.

Otvaranje radova na saobraćajnici Iverak – Lajkovac Foto: N1

„Dakle, ovih 18,3 kilometara, koliko deli buduću privrednu zonu od auto-puta ‘Miloš Veliki’, čini se kao lak zadatak. Ovde ima 2,5 kilometara mostova, 25 objekata, jedna petlja, dva uklapanja (…) Ukupno ćemo u ovu saobraćajnicu da uložimo 150 miliona evra“, kazao je tada Vučić.

Novinari su tada pitali predsednika kako je moguće da počnu radovi, a da još uvek nije urađen projekat, niti izdata građevinska dozvola, niti je završena eksproprijacija zemljišta. On je tada rekao da je ipak reč o početku pripremnih radova, a da će građevinski radovi vrlo brzo početi.

„I ono što je važno za ljude da znaju, uradiće izvanrednu brzu saobraćajnicu“, poručio je Vučić.

Prilikom nedavne posete Valjevu premijerka Ana Brnabić je rekla da je strateški važan projekat izgradnja brze saobraćajnice koja će Valjevo spojiti sa auto-putem.

Foto: N1

„Da ne pominjem zaista stratešku važnost brze saobraćajnice, da konačno povežemo Valjevo sa auto-putem ‘Miloš Veliki'“, rekla je tada premijerka.

Na pitanje novinara kako napreduju radovi, čiji je početak svečano označio predsednik države, premijerka je odgovorila da se „kao i na svakom gradilištu“ prvo izvode pripremni radovi, a potom će krenuti efektni, i da, koliko ona zna, građevinska dozvola još nije izdata.

Brzu saobraćajnicu obećao je i bivši gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović na početku svog mandata 2016. godine. Već u decembru te godine je u Valjevo došao tadašnji premijer Aleksandar Vučić koji je pružio podršku Gvozdenoviću i obećao realizaciju tog projekta.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare