računi komunalije
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Od 15. avgusta ove godine stanovnici Beograda plaćaće skuplju cenu usluga za sakupljanje i transport komunalnog otpada. Inače, ove stavke nalaze se na računu "Infostana".

Ovo je saopštilo Javno komunlano preduzeće „Gradska čistoća“ koje je navelo da se „cene usluga sakupljanja i transporta otpada nisu menjale od 2022. godine, te da su stare cene bile ekonomski neopravdano niske, pogotovo u uslovima kada su troškovi energenata, rezervnih delova i usluga popravki komunalnih vozila značajno uvećani“.

„Nove cene su objavljene na zvaničnom sajtu preduzeća (www.gradskacistoca.rs) u delu ‘Cenovnici’, a biće u primeni od 15. avgusta 2024. godine“, navelo je ovo javno komunalno preduzeće.

Tako ćemo sakupljanje i transport komunalnog otpada od 15. avgusta plaćati po metru kvadratnom 9,90 dinara.

Ako se plaća paušal po kanti, onda će iznositi 950 dinara sa PDV-om.

Samostalne delatnosti plaćaju paušalno iznošenje komunalnog otpada prema površini poslovnog prostora do 30 kvadrata po sledećim grupama:

– Videoteke, zlatare, časovničari, advokatske kancelarije, galerije i ateleji, hemijsko čišćenje, otpičari i sl. plaćaće 1.570 dinara sa PDV-om.

– Agencije, trgovine ne prehrambenom robom, pržionice i prodavnice kafe, apoteke, podrumi pića, privatni vrtići, privatne škole, fotografi, foto-kopirnice i sl. plaćaće 2.039 dinara sa PDV-om.

– Zabavne igre, sportsek kladionice, teretane i slično plaćaće 2.492 dinara sa PDV-om.

– Trgovina prehrambenom robom, ugostiteljsko-restoranske usluge, picerije, ćevabždinice, privatne ordinacije i sl. plaćaće 2.948 dinara sa PDV-om.

***

BONUS VIDEO – Ismail Musabegović: Ako budu padale kamate, stanovi će poskupeti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare