Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Narodna banka Srbije pustila je u rad novi sajt koji je dizajniran sa ciljem da se privredi i građanima omogući brži i jednostavniji uvid u rad centralne banke uz adekvatno prezentovanje svih aktivnosti, saopštila je centralna banka.

„Upotrebom savremenih tehnologija nova veb prezentacija je dobila moderan dizajn uz brži i pouzdaniji rad za sve korisnike na svim pretraživačima“, navodi se u saopštenju NBS.

Novi sajt je, kako se ističe – pregledniji, funkcionalniji i lak za navigaciju.

„U potpunosti se oslanjajući na sopstvena znanja i najnoviju dostupnu tehnologiju, sajt je napravljen tako da predstavlja logičku celinu i omogućava korisniku da brzo i lako dođe do željenog sadržaja. Korisnicima smo osigurali što jednostavniju pretragu po ključnim rečima uz unapređenu interaktivnu grafiku i prikaz traženih podataka“, ističu u NBS.

Sve opcije dostupne na sajtu mogu se koristiti na desktop računarima, tabletima i mobilnim telefonima jer se prikaz sadržaja prilagođava veličini ekrana. Omogućeno je deljenje svake pojedinačne strane na društvene mreže uz prethodni prikaz. Sajt je dostupan i na engleskom jeziku.

„Posebno nam je važna interakcija sa krajnjim korisnicima putem veb formulara za komentare i sugestije koji će doprineti unapređenju sadržaja stranice“, ističu u NBS, dodajući da je sajt urađen i ćiriličnoj i latiničnoj verziji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare