Foto:Vesna Lalić

Er Srbija od 4. januara 2022. godine počinje uspostavljanje linija od javnog interesa sa aerodroma Konstantin Veliki u Nišu i aerodroma Morava u Kraljevu, saopštila je nacionalna avio-kompanija. Redovne linije biće između Niša i Beograda, Istanbula, Frankfurta (Han), Kelna i Ljubljane, dok će Er Srbija iz Kraljeva obavljati letove do Istanbula.

„Navedene destinacije će biti povezane dva puta nedeljno, sa izuzetkom linije Beograd – Niš, na kojoj će se obavljati četiri nedeljna leta“, navodi se u saopštenju Er Srbije i dodaje da su avio-karte u prodaji.

Kako je saopšteno, tokom letnje sezone obavljaće se i sezonski letovi na linijama Niš-Tivat i Niš-Atina, kao i Kraljevo-Solun i Kraljevo-Tivat.

„Er Srbija će na novim linijama leteti do 31. decembra 2023. godine, na osnovu rezultata tendera za obavljanje usluga vazdušnog prevoza na linijama od javnog interesa koji je raspisala Vlada Srbije“, ističe se u saopštenju.

Jirži Marek, direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije, navodi da se po prvi put uvode letovi između Niša i Beograda.

„To će putnicima iz grada na jugu Srbije omogućiti da preko prestonice, kao čvorišta, stignu i do drugih evropskih destinacija u mreži Er Srbije. Takođe, veoma nam je drago što Niš povezujemo i sa Kelnom, našom novom, i petom po redu, destinacijom u Nemačkoj,“ izjavio je Marek.

Bonus video: Najveće avionske nesreće

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare