Foto: Printscreen/YouTube/TV Zona plus

Pogrebno preduzeće Gorica i posle više godina koliko je u minusu nije se "probudilo“ jer i dalje duguje oko 100 miliona dinara koje je pozajmilo od tri javna preduzeća. Kako ovo preduzeće ne bi bilo opet gubitaš, te ovu godinu završilo pozitivnim rezultatom, Gradsko veće je opet predložilo niškim preduzećima da odlože naplatu dugova, pišu Južne vesti.

JKP Gorica je poslednjih godina poznato po finansijskim problemima i stalnim pozajmicama od drugih javnih preduzeća, te su bili i česti predlozi Grada da se dugovanja odlože. Posle dužeg vremena preduzeće „gubitaš“ još nije izašlo iz minusa. Da je finansijska situacija i dalje loša pokazuju i milionska dugovanja koje niško pogrebno preduzeće duguje JKP Mediani, Direkciji za javni prevoz i Objedinjenoj naplati, pišu Južne vesti.

Na dnevnom redu današnjeg Gradskog veća našla se između ostalog i Gorica, ali sa staro-novom temom. Kako opet ne bi bila na gubitku Gradsko veće je predložilo preduzećima da odlože vraćanje pozajmice koje su joj dali.

Kako je pojasnila sekretarka Sekretarijata za komunalne delatnosti Snežana Jovanović, odlaganje bi stvorilo uslove da preduzeće pozitivno posluje nakon višegodišnjeg gubitka.

„Taj dug ukupno iznosi oko 100 miliona. Tako da će ovaj zaključak i ova preporuka , odnosno odluke nadzornih odbora ovih preduzeća omogućiti Gorici, da ovu godinu završi pozitivno i time se stvore uslovi za vraćanje ove pozajmice u narednoj godini“, navodi Jovanovićeva.

Inače, pored velikih dugovanja, prethodna v.d. direktorka Gorice Dragana Stevanović ranije je finansijsku situaciju ocenila kao stabilnu, a na njenom mestu je sada Ivana Stanić.

Podsetimo, prošlogodišnji kvartalni izveštaji niških javnih preduzeća uvek su pokazivali da je JKP Gorica u minusu. Pre više od pola godine Gradsko veće je donelo odluku da se naplata dugova preduzećima od 120 miliona dinara odloži, a tako je i prethodnih godina Gorici „progledano kroz prste“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar