nova s

Urednica Nove ekonomije Biljana Stepanović kaže za N1 da ne vidi zašto bi nam sada bilo gore nego devedesetih, kao što upozorava da će biti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, jer sada nismo ni u ratu, ni pod sankcijama, niti imamo hiperinflaciju koju smo imali tada. Kaže da su takve njegove izjave "klasično dizanje panike" i da je to "u najmanju ruku neodgovorno", jer će neki ljudi da u to poveruju, "da pojure u banke i podignu svoj novac, i da izazovu još goru krizu".

„Dok nije bila ovako teška situacija, takvim izjavama držali su ljude u strahu i pokornosti – to je tad nekako prolazilo. Ali sada je to veoma opasno“, poručuje Stepanović i Novom danu i apeluje na vlast, predsednika i tabloide da ne plaše ljude i ne šire paniku.

PROČITAJTE JOŠ

Ona kaže da se, za razliku od predsednika, plaši „što nam je Vučić, takav kakav je, predsednik, što nam je Ana Brnabić mandatarka, što nemamo vladu, para, energenata, s čim mi ulazimo u ovu svetsku krizu“.

Dodaje da još od poplava u Obrenovcu, pa preko pandemije koronavirusa, pa sad ove krize izazvane ratom u Ukrajini, Vučić ima taj manir zaplašivanja.

Opširnije pročitajte na N1.

BONUS VIDEO Ko je kriv za dvocifrenu inflaciju i gde guvernerka Tabaković živi?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar