Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović sastao se danas sa predsednikom Vlade Ruande Eduardom Ngirenteom u Kigaliju, čime je započeo trodnevnu zvaničnu radnu posetu istočnoj Africi.

Ministar Momirović je izjavio da Srbija i Ruanda tradicionalno imaju dobre političke odnose i da je vreme i da ekonomska saradnja naše dve zemlje bude daleko razvijenija imajući u vidu brojne potencijale.

Ministar je naglasio da je Ruanda zainteresovana za uvoz velikih količina žitarica kako bi podmirila svoje potrebe, a u uslovima kada je na istoku Evrope rat, uz otežano snabdevanje u celom svetu.

Foto: MUST

„Ponudili smo našim prijateljima snabdevanje kukuruzom, pšenicom kao i drugim proizvodima po izuzetno povoljnim cenama“, dodao je on, navodi se u saopštenju.

Foto: MUST

Momirović je tokom dana održao sastanak i sa ministrom trgovine Ruande Žan Hrisostom Ngabitsinzeom i tom prilikom je istakao da značajne mogućnosti za unapređenje naše ekonomske saradnje vidimo u sferi trgovine, poljoprivrede kao i u IT sektoru.

Foto: MUST

***

BONUS VIDEO – Koliko će sporazum Rusije i Ukrajine, preko posrednika UN, uticati na izvoz žitarica iz Srbije? 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar