Foto: MGSI/Đorđe Krstić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović simbolično je označio početak radova na izgradnji moderne piste na aerodromu Rosulje u Kruševcu.

Novi aerodrom imaće dve poletno-sletne staze dužine 1.300 i 800 metara, i biće moguć prihvat aviona raspona krila od 12 do 24 metra, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva.

Osim dve poletno-sletne staze, radiće se i na izgradnji signalizacije, rulnih staza i pratećih objekata, navodi se u saopštenju.

„Izgradnjom aerodroma ‘Rosulje’ i izmeštanjem sa postojeće lokacije rešavamo pitanje aerodroma u blizini Kruševca, dok je sa druge strane veća vrednost za Kruševac i ceo ovaj region to što uklanjanjem starog aerodroma oslobađamo vrlo atraktivno zemljište u industrijskoj zoni za dolazak novih kompanija“, izjavio je Momirović.

Prema njegovim rečima, lokacija starog aerodrome nije bila povoljna za razvoj industrijske zone u Kruševcu.

„Sada dobijamo dodatno zemljište za izgradnju novih fabrika, dok ćemo izgradnjom novog aerodroma ‘Rosulje’ omogućiti brži pristup domaćim i stranim investitorima njihovim kompanijama koje su otvorili u rasinskoj regiji“, rekao je ministar Momirović.

Posetu Kruševcu ministar Momirović je iskoristio i za obilazak radova na Moravskom koridoru.

„Radovi na Moravskom koridoru se odvijaju odličnom dinamikom. Eksproprijacija zemljišta je u toku i teče bez zastoja duž cele trase. Na sektorima jedan i tri procenat eksproprijacije je 100 odsto, dok je na sektoru dva ekspropisano 90 odsto zemljišta“, zaključio je ministar Momirović.

Dodao je da će ovim autoputem biti spojeni autoput Beograd – Niš sa autoputem „Miloš Veliki“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar