Foto:TANJUG/ MRE/ ZORAN PETROVIC

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa predstavnicima sindikata EPS-a o izmenama i dopunama kolektivnog ugovora, sistematizaciji, investicijama, a u cilju još uspešnijeg i boljeg poslovanja JP "Elektroprivreda Srbije" u narednom periodu.

Ministarka je nakon sastanka rekla da EPS može da bude još efikasnija i uspešnija kompanija i da će zajedno sa sindikatima EPS-a raditi na tome da to i postane.

Mihajlović je rekla da je to prvi sindikat sa kojim razgovara od kada je imenovana na funkciju ministra rudarstva i energetike i dodala da je EPS najvažnije i najvitalnije preduzeće u zemlji, ali i da ima mnogo stvari koje zajednički mogu da se unaprede.

„To su ljudi koji su ceo život u EPS-u i koji najbolje poznaju stanje, šta može da bude bolje i kako zajedno možemo da unapredimo poslovanje preduzeća“, rekla je Mihajlović i dodala da je je ministarstvo otvoreno za sve predloge.

Na današnjem sastanku kaže, razgovaralo se o početku pregovora o izmenama i dopunama kolektivnog ugovora, sistematizaciji, investicijama i budućnosti „Elektroprivrede Srbije“.

„To je najvažnija tema- budućnost EPS-a i kako želimo da EPS narednih godina izgleda i šta želimo da ostavimo budućim generacijama, da bude još razvijenije preduzeće koje će biti ponos drzave“, rekla je Mihajlović.

Kako je dodala, dogovoreno je i da se formiraju neke zajedničke grupe, kao i da sindikat dostavi sve svoje predloge vezano za reorganizaciju, organizaciju, rešavanje problema, i slično.

„EPS bez obzira na celokupan bilans može da bude mnogo efikasnije preduzeće. Poslovodstvo, sindikati i vlada moraju da rade zajedno, da zajednički donosimo odluke jer se samo tako postiže rezultat“, rekla je Mihajlović.

Takođe navela da će se možda već naredne nedelje ponovo sastati i razgovarati o distributivnom sistemu.

Ministarka je dodala da je važno da imamo dovoljno električne energije, kao i da Srbija zaslužuje da ima još bolji i razvijeniji EPS i da će se truditi da tako i bude.

Predsednik Sindikata „Elektroprivrede Srbije“ Milan Ðorđević rekao je da je današnji razgovor bio veoma konstruktivan, i da su predstavnike Ministarstva upoznali sa kratkoročnim i dugoročnim problemima EPS-a, kao i o za njih trenutno najvažnijem pitanju, kolektivnom ugovoru koji ističe 7. februara 2021. godine.

„Dogovorili smo i da formiramo razne timove, ključna je izmena i dopuna kolektivnog ugovora, pristupićemo izmeni i dopuni nekih članova, imamo dosta problema, ali i obavezu, a to je da održimo proizvodnju da bi građani ove zemlje i privreda bili zadovoljni i imali redovno i nesmetano snabedevanje električnom energijom“, rekao je Ðorđević.

Kako kaže, preuzeli su veliki teret i obavezu da održe proizvodnju da bi građani i privreda bili zadovoljni i imali nesmetano snabdevanje.

„Želimo da EPS bude jedno od najvažnijih preduzeća u zemlji, gde mu je i mesto, a radnici EPS-a zadovoljni. Verujemo Ministarstvu i nadamo se uspešnoj saradnji, a u nama će imati partnere i konstruktivne saradnike“, rekao je Ðorđević.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Sindikata radnika „Elektroprivrede Srbije“, Sindikalne organizacije Kolubara, Sindikalne organizacije Kostolac i Koordinacije ugljara.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar