Siniša Mali Foto:TANJUG / ZORAN ZESTIC

Ministar finansija Siniša Mali danas je sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda razgovarao o reformskim ciljevima u okviru aktuelnog aranžmana i o budžetu za narednu godinu, za koji je ocenjeno da treba da bude razvojni.

Reč je o petom i poslednjem razmatranju tog aranžmana, koje će trajati do 16. oktobra, a sastanci se održavaju putem video – veze.

Sagovornici su se saglasili da je dosta toga urađeno kada je reč o reformskim procesima, kao i da se prethodnih meseci Srbija na pravi način izborila sa krizom koja je izazvana pandemijom koronavirusa.

Šef delegacije MMF Jan Кes Martejn je konstatovao da Srbija bolje prevazilazi krizu od drugih država u Evropi i da je na pravi način, obimnim ekonomskim paketom mera, odgovorila na nju.

Po pitanju budžeta, sagovornici su se saglasili da trenutno postoji dosta neizvesnosti zbog pandemije, ali da je važno da on ima razvojni karakter.

Mali je rekao da će se, kada je reč o usvajanju budžeta, i ove godine poštovati kalendar, kao i da će biti usvojen završni račun za 2019, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar