Foto: NBS

Zvanični razgovori delegacije Srbije s misijom Međunarodnog monetarnog fonda počeli su danas plenarnim sastankom, koji je održan u video-formatu, saopštila je Narodna banka Srbije.

„Tokom razgovora koji će trajati do 16. oktobra biće sagledana aktuelna fiskalna, monetarna i ukupna makroekonomska kretanja, primena i efikasnost mera ekonomske politike preduzetih zbog pandemije kovida 19, a biće reči i o ekonomskim izgledima i projekcijama za naredni period. Pored toga, razmotriće se i status realizacije ciljeva u okviru praćenja programa saradnje s MMF“, saopštila je NBS.

Delegaciju  Srbije predvodi guverner NBS Jorgovanka Tabaković, koja je i guverner Srbije u MMF, a misiju Fonda predvodi Jan Kejs Martejn. U razgovorima je učestvovao i ministar finansija Siniša Mali sa saradnicima.

Razgovori s misijom Međunarodnog monetarnog fonda vodiće se u okviru petog, poslednjeg polugodišnjeg razmatranja ekonomskog programa. Ovaj aranžman Srbije sa MMF odobren je u julu 2018. godine na period od 30 meseci, savetodavnog je karaktera i ne predviđa korišćenje finansijskih sredstava, podsećaju u NBS.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar