Pijaca Foto:Nova.rs

Ministar finansija Siniša Mali rekao je danas da će prodavci na pijacama biti fiskalizovani tek od januara 2024. godine, pošto se prethodno stvore uslovi za tako nešto.

„Usvojili smo Uredbu o izuzimanju pijačnih prodavaca iz fiskalizacije u narednih 12 meseci, odnosno do 1. januara 2024. godine, zato što smo ove godine imali izbore, trebalo je vremena da se formira vlada, da bismo neke dogovore s njima sproveli u delo, poput izmene Zakona o komunalnim delatnostima“, rekao je Mali odgovarajući na pitanje novinara, nakon predstavljanja novog ciklusa nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ koja će se odvijati u digitalnoj formi.

On je rekao da je sa udruženjem pijačnih prodavaca dogovoreno da se ne sprovodi fiskalizacija, dok se ne stvore bolji uslovi za njihov rad i da je Uredbom dobijeno na vremenu da se zajedinčki nađe rešenja za tu situaciju.

PROČITAJTE JOŠ

„Rekao bih da postoji obostrano razumevanje i poštovanje, kako bismo našli najbolje rešenje tokom 2023. godine, da im obezbedimo bolje uslove rada, a da oni rade u skladu sa zakonom“, objasnio je Mali.

BONUS VIDEO Inflacija raste: Da li su pijace spas?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare