Fiskalni uređaji Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Za nedozvoljeni prodaju i promet opreme za fiskalizaciju, računovodstvenih i drugih softvera predviđena je kazna od jedne do pet godina zatvora, saopštila je Poreska uprava. Nove kaznene mere deo su Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

Primena novih kaznenih mera predviđena izmenama tog Zakona, počela je od 20. decembra ove godine, prenosi Nova ekonomija.

PROČITAJTE JOŠ

Svako ko neovlašćeno proizvodi, prerađuje, prodaje ili nabavlja radi dalje prodaje, elektronsku opremu za fiskalizaciju i računovodstvene i druge softvere, a sve u svrhu izbegavanja plaćanja poreza naći će se na udaru novih krivičnih odredbi, saopštila je Poreska uprava.

To se odnosi i na građane i firme koje posreduju u prodaji ili kupovini, drže ili prenose tu opremu, koja nije evidentirana u registru proizvođača elektronskih fiskalnih uređaja.

Onima koji prekrše ovaj Zakon, kako navodi Poreska uprava, zaprećena je kazna od jedne do pet godina, uz mogućnost izricanja mere bezbednosti zabrane obavljanja delatnosti u istom trajanju za odgovorne u firmi.

BONUS VIDEO Milena Amon i Dejan Kontić: Da li država e-fiskalizacijom dobija ili gubi?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar