Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Saobraćajno preduzeće Lastra iz Lazarevca, u većinskom vlasništvu prevoznika Lasta, uskoro bi moglo da dobije - novog vlasnika. Naime u ponedeljak, 5. decembra, tačno u 14 časova, ističe rok za predaju ponuda investitora zainteresovanih za kupovinu 60,26 odsto Lastinog udela u Lastri - kćerki firmi koja posluje sa profitom. Minimalna cena koja se zahteva od kupaca je 3.035.066,07 evra, i svaka ponuda koja je cent ispod ove smatraće se, kako se navodi u oglasu - neprihvatljivom. Saobraćajno preduzeće Lasta, inače, ne nudi na prodaju samo Lastru. Upravo je objavljen i oglas za prodaju nepokretnosti u Staroj Ljuboviji, među kojima je i - hotel.

Za potencijalnog kupca Lastra bi mogla da bude interesantna zbog linija na kojima saobraća.

Naime, autobusi Lastre saobraćaju na međunarodnim i međumesnim linijama, kao i u prigradskom prevozu na teritoriji grada Beograda. Lastra, prema podacima sa sajta preduzeća, obavlja i lokalni prevoz na teritoriji opština Lazarevac i Ljubovija.

„SP Lastra obavlja i ugovoreni prevoz zaposlenih u JP EPS Beograd (ogranci RB „Kolubara“ Lazarevac i „TENT“ Obrenovac), „PRO TENT“ d.o.o. Obrenovac, „Kolubara-Ugostiteljstvo“ d.o.o. Vreoci, „Kolubara-Građevinar“ d.o.o. Lazarevac, „Kolubara-Usluge“ d.o.o. Lazarevac. Takođe, SP Lastra obavlja i ugovoreni prevoz učenika osnovnih, specijalnih i srednjih škola sa teritorije Gradske opštine Lazarevac, kao i vanlinijski prevoz putnika u zemlji i inostranstvu za potrebe sopstvene turističke agencije, fizičkih i pravnih lica“, navodi se na sajtu preduzeća.

Kako se ističe, Lastra upravlja i sa dve autobuske stanice, od kojih se jedna nalazi u Lazarevcu, gde se svakodnevno obavlja prijem i otprema autobusa i putnika za oko 600 polazaka i dolazaka različitih prevoznika, a druga u Ljuboviji, sa oko 100 polazaka i dolazaka na dnevnom nivou.

PROČITAJTE JOŠ

Lastra je Lastina kćerka-firma, osnovana 2002. godine. Iako je njen osnivač, prema podacima Agencije za privredne registre, udeo Laste nije stoprocentni, već 60,26 odsto. Upravo toliki „paket vlasništva“ je ponuđen je na prodaju.

Ostatak do sto odsto drže Fond PIO 17,31 odsto, Republički zavod za zdravstveno osiguranje 10,74 odsto, Grad Beograd 6,16 odsto, Republika Srbija 3,82 odsto, Nacionalna služba za zapošljavanje 1,7 odsto.

Opširnije pročitajte na N1.

BONUS VIDEO Komisija rešava Lastu. A ostali problemi u gradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar