Sumski pozar
Foto:FoNet/MUP Srbije

Požar koji je oko 17h izbio na lokaciji železničke stanice Lastra, između Kosjerića i Valjeva, proširio se na površinu od oko dva hektara. Vatra je zahvatila nisko rastinje na izuzetno nepristupačnom terenu na strmom delu uz trasu železničke pruge u blizini železničke stanice Lastra.

Kako Nova.rs saznaje, požar gasi 11 vatrogasaca iz Kosjerića i Požege. Osim vatrogasno spasilačkih jedinica na gašenju požara angažovani su i radnici Železnica Srbije koji sa železničkim vozilom drezina vrše transport vatrogasaca spasilaca i opreme i sredstava za gašenje požara.

U gašenje požara uključili su se i radnici JP Srbijašume. Pored nepristupačnog terena vatrogascima gašenje ometa vetar koji često menja svoj pravac.

Zbog blizine požara samoj pruzi, koji je prema nezvaničnim informacijama u jednom delu i zahvatio pružne pragove, železnički saobraćaj na ovoj deonici je u prekidu.

Na železničkoj stanici Kosjerić stoje dva voza i to brzi Bar-Beograd i putnički Užice-Beograd. Dok požar ne bude ugašen i trasa potpuno bezbedna, vozovi neće kretati iz Kosjerića, rečeno je našoj redakciji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar