Aleksandar Vučić Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, rekao je da će prvih 200-250 radnika odlazećeg Geoksa biti zaposleno već u narednih deset dana.

Aleksandar Vučić je najavio da će radnici Geoksa imati u budućnosti veće plate nego što su imali u toj kompaniji.

„Imamo oko 85 bračnih parova koji rade tamo i gledaćemo da prvo njih zaposlimo već u narednim danima“, rekao je Vučić novinarima tokom obilaska završnih radova na rekonstrukciji Kliničkog centra Srbije.

On je istakao da država razume težinu situacije radnika u Vranju i da rade svakog dana kako bi pomogli da se zaposle radnici Geoksa.

„Ono što ja mogu da obećam ljudima je da ćemo mi raditi svakog dana i radimo svakog dana da bi smo krenuli da ih zapošljavamo što takođe nije naša obaveza, da se razumemo, ali mi to radimo jer razumemo težinu stiuacije“, rekao je Vučić.

Upitan o štrajku radnika u toj kompaniji, Vučić je novinarima odgovorio:

„I dan i noć se borimo, nismo ni kirvi ni dužni. Ne znam protiv koga možete organizujete štrajk, protiv privatnog vlansika? I ja bih zajedno sa vama, država daje sve što može, što nikada nije radila jer svaki dan koji prođe bez primljene plate mi osećamo kao da smo mi za to krivi, iako je reč o privatnom vlasniku koji može da ode kada god poželi, ukoliko je neodgovoran, kao sto je neodgovoran vlasnik Geoksa sa najavom od mesec dana u kojem pokušavamo da ga ubedimo da nam ostavi halu da bismo mogli nekog da uposlimo, da ostavi radnike i da ćemo pomoći u isplati plata i u svemu drugo, pa ne prihvataju ništa.“

Predsednik Srbije je naveo da ono što može da obeća ljudima je da će raditi svakog dana kako bi krenuli sa zapošljavanjem radnika Geoksa u Vranju.

Podsetimo, oko 150 radnika italijanske kompanije Geox koja od juče i zvanično zatvara pogon u Vranju, protestovalo je jutros od 7 časova na ulazu u fabrički krug. Reč je uglavnom o radnicima proizvodnje.

Bonus video – Predsednik koji ne mari za činjenice

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare