Vučić: FBI nije imao veze sa hapšenjem Belivuka

Politika 03. avg. 202112:13
Podeli:
Aleksandar Vučić Foto:TANJUG/ZORAN ZESTIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da FBI nije imao veze sa hapšenjem Veljka Belivuka i njegove kriminalne grupe.

On je potvrdio da se pre dva dana čuo sa nekadašnjim ministrom unuturašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem.

„Čuo sam se sa Stefanovićem i pitao kakvu ulogu je imao FBI u slučaju Belivuk. Rekao je da nije imao nikakve veze sa slučajem Belivuk, već je bila uopštena saradnja“, kazao je Vučić, a prenosi B92.

Kako je pojasnio, akciju hapšenja i prikupljanja dokaza sproveli su MUP i BIA.

„Prve fotografije su bile naše fotogrtafije, a kasnije smo imali pomoć stranih sestrinskih evropskih službi“, rekao je on.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin održao je danas kolegijum sa rukovodiocima Uprave kriminalističke policije Policijske uprave za grad Beograd i tom prilikom čestitao svim pripadnicima beogradske policije na tome što su učestvovali u razbijanju zločinačkog klana Belivuk-Miljković.

Naglasio je da je hapšenje ove kriminalne grupe isključivo rezultat rada srpskih organa gonjenja, policije, Bezbednosno-informativne agencije i Tužilaštva za organizovani kriminal i da u razbijanju ove grupe nije učestvovao ni FBI niti bilo koja druga strana.

„Čestitam srpskim pripadnicima policije koji su razbili klan Belivuk-Miljković. FBI nije učestvovao u razbijanju ove bande i neću dozvoliti da se rad srpske policije potcenjuje. Srbija vam je sa pravom zahvalna“, poručio je ministar Vulin.

Kolegijumu je prisustvovao i načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić koji se takođe zahvalio svim pripadnicima beogradske policije na hrabrosti koju su pokazali prilikom razbijanja klana Belivuk-Miljković.

BONUS VIDEO Nova.rs u Jadru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar