Foto:CLS

"Neophodna je bliža saradnja srpskih i austrijskih lokalnih samouprava, kako bismo obezbedili veći nivo investicija, sredstava iz EU pristupnih fondova, bolje upravljanje na lokalnom nivou i primenili najbolje prakse iz najrazvijenijih evropskih gradova", izjavio direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović u Salzburgu.

Jovanović se danas sastao sa šefom kabineta gradonačelnika Grada Salcburga Berndom Huberom i direktorkom za evropske projekte Pokrajine Salcburg Gritlind Ketl (Gritlind Kettl).

Foto:CLS

„Centar za lokalnu samoupravu će nastaviti da pravi mrežu između srpskih i evropskih gradova i opština, jer jedino kroz konkretnu saradnju i projekte naši građani mogu osetiti neki napredak. Njima je dosta praznih fraza i floskula o evropskim integracijama, a žele i odlučniju borbu na našem lokalu protiv javašluka, korupcije i negativne selekcije“, izjavio je direktor CLS-a.

PROČITAJTE JOŠ

Direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović boravi u poseti Salcburgu, gde se sastaje na najvišim čelnicima ovog grada i pokrajine, u organizaciji austrijskog Instituta za evropske regione (Institut der Regionen Europas).

BONUS VIDEO GOST Nikola Jovanović CENTAR ZA LOKALNU SAMOUPRAVU

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar