Nikola Jovanović, Pjer Košar Foto: lokalnasamouprava.org

Direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović sastao se danas sa ambasadorom Francuske u Srbiji Pjerom Košarom, a glavna tema razgovora bila je kako uspostaviti bliže odnose između dve zemlje na lokalnom nivou i dodatno povezati njihove gradove i opštine.

„Beograd može puno da nauči od Pariza i drugih francuskih gradova o borbi protiv aerozagađenja, urbanoj mobilnosti, kao i energetskoj tranziciji“, izjavio je nakon sastanka Jovanović.

„Problemi u Srbiji na lokalu su nagomilani, od urbanističkog haosa i zagađenja, do korupcije i netransparentnosti, pa su potrebna korenita rešenja koja možemo primeniti odmah, i u tom smislu su nam potrebni ozbiljni i kompetentni partneri“, zaključio je Jovanović.

Direktor CLS-a i ambasador Francuske u Srbiji su razgovarali i o političkoj situaciji u zemlji i regionu, kao i o perspektivi da Srbija jednog dana bude punopravna članica Evropske unije, saopšteno je iz ove organizacije.

Jovanović je upoznao ambasadora Francuske sa projektima na kojima trenutno radi CLS, od izrade mape crnih ekoloških tačaka, preko izbora najboljeg lokalnog projekta na Zapadnom Balkanu, do izrade Bele knjige kriminala i korupcije u Beogradu.

***

BONUS VIDEO – Pitajte Đuru: gost Nikola Jovanovic, epizoda 69

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar