Jutros u 6 sati počeo je celodnevni štrajk u leskovačkoj fabrici "Jura". Radnici su danima upozoravali da će do ovakvog scenarija doći ukoliko ne dođe do dogovora. Pregovori štrajkača i vlasnika fabrike iz Južne Koreje i nisu iznedrili nikakvo rešenje, a u sve se uključila i Vlada Srbije.

Srđan Atanasovski, član pregovaračkog tima „Jure“ kaže za „Probudi se“ na TV Nova kaže da je trenutno u toku ne samo protivzakonito, već iracionalno ponašanje menadžmenta u „Juri“, s obzirom na to da trenutno nikakvi pregovori nisu u toku, iako su radnici u štrajku.

„Sada je sasvim jasno da su gubici koji oni imaju od tog štrajka te razmere, da im je mnogo isplativije da udovolje našim zahtevima“, kaže Atanasovski.

PROČITAJTE JOŠ

Inače, radnici „Jure“ već danima, od 11. juna štrajkuju, a danas je njihova borba kulminirala celodnevom obustavom rada. Njihovi zahtevu su povećanje plate za 20 odsto u odnosu na minimalac koji trenutno primaju, povećanje toplog obroka sa 250 na 400 dinara, ali i više sredstava za higijenu u toaletima.

Ceo prilog iz jutarnjeg programa TV Nova pogledajte u videu na početku teksta.

BONUS VIDEO Bojana Tamindžija o štrajku u Juri: Zahtevi radnika niski, država se pravi mrtva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare