Aleksandar Kajmaković Foto:instagram.com/aleksandar_kk; Vesna Lalić/Nova.rs; Google maps

Ime Aleksandra Kajmakovića, poznatijeg kao Aca Bosanac, ponovo je odjeknulo u javnosti zbog problema sa kojima se suočava pozorište "Boško Buha". Naime, čuvenom dečjem teatru preti preseljenje sa Trga Republike u Beograd na vodi zbog nerešenih imovinsko-pravnih odnosa. Vlasnik dela zgrade u samom centru grada je niko drugi do Aca Bosanac. I tu nije kraj - Kajmaković je ogromnu pažnju privukao i zbog nedavne kupovine poslovnog dela Geneks kule, čime je lista objekata u njegovom vlasništvu postala još duža. Šta sve poseduje Aca Bosanac?

„Kafe Teatar“ koji je sastavni deo prostora koje je pozorište „Boško Buha“, čija je sudbina trenutno neizvesna, koristilo, u vlasništvu je firme „Boutique 1“, čiji je vlasnik Aleksandar Kajmaković – Aca Bosanac, koji se godinama unazad dovodi u vezu sa kontroverznim biznismenom Predragom Rankovićem Peconijem.

Reč je o delu poslovnog prostora od ukupno 530 kvadrata, a drugi deo se vodi u katastru kao javna svojina.

Pročitajte još:

Još jedna Kajmakovićeva firma „Beojana“ takođe poseduje kvadrate na Trgu republike. Reč je o 995 kvadrata poslovnog prostora kulture. Mediji su ranije pisali da je „Beojana“ vlasnik bioskopa Jadran.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Međutim, ovo je samo mali deo objekata koji su u Kajmakovićevom vlasništvu.

Naime, firma Eureka bar, čiji je vlasnik Aca Bosanac, poseduje i restoran „Temperament“ u Beton hali, kao i noćni klub „La Fayette“ u Karađorđevoj ulici.

Spisak se tu ne zaustavlja, pa se tako u vlasništvu Ace Bosanca nalaze i klub „Kasina“ na Terazijama, kao i hotel pod istim imenom.

A tu su i klub „Teatro“ u Sarajevskoj ulici i splav „Port“ kod Ušća.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Kajmaković je vlasnik i kafića „Boutique“, ekskluzivnih apartmana pod istim imenom, kao i tri restorana u Skadarliji – „Tri šešira“, „Dva goluba“ i „Zlatni bokal“.

A najnovija kupovina dogodila se početkom februara ove godine, kada je firma Eureka bar na javnom nadmetanju kupila poslovni deo Geneks kule i to za 2,4 milijarde dinara.

Od sedam zainteresovanih kupaca, najviše novca je ponudila upravo firma Ace Bosanca.

BONUS VIDEO Olga Odanović – konferencija povodom rekonstrukcije pozorišta „Boško Buha“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare