Foto:Promo/Mozzart

Najveća sportska hala na Balkanu, mesto na kojem se održavaju najznačajni sportski i kulturni događaji regiona od nedavno je pretvorena u privremenu kovid bolnicu u kojoj je smešteno 500 pacijenata obolelih od virusa korona.  Lekari, medicinske sestre, tehničari neprekidno brinu o pacijentima smeštenim u Areni, a ove heroje koji rade u skafanderima, cipela punih vode na kraju smene, sve više savladava umor. Slično je u ostalih nešto više od 30 ustanova koje rade u kovid režimu. Situacija u kojoj su zdravstevni radnici, napor, trud, borba koju vode naveli su kompaniju Mozzart, regionalnog lidera u priređivanju igara na sreću da u saradnji sa Ministarstvom zdravlja pokrene veliku društveno odgovornu akciju i za svakog zaposlenog u kovid ustanovama pripremi kvalitetne osvežavajuće pakete od svežeg voća, ceđenih sokova i dnevnih obroka.

To je još jedna u nizu akcija Mozzarta za poboljšanje uslova rada našim herojima u okviru paketa pomoći od pola miliona evra srpskom zdravstvu.

U saradnji s Ministarsvom zdravlja danas je u Beogradsku Arenu za svakog zaposlenog dostavljen ketering i više od tone vitaminskih paketa od svežeg voća i prirodnih sokova. Pomoć i podršku za heroje koji danonoćno zbrinjavaju obolele od virusa korona u ovoj ustanovi pružio je i Vladimir Štimac, as KK Crvena zvezda i reprezentativni osvajač medalja, državni sekretar iz Ministarstva zdravlja Aleksandar Stefovski i direktor Beogradske arene Goran Grbović.

Foto:Promo/Mozzart

Košarkaški as i veliki patriota Vladimir Štimac, zajedno sa zaposlenima kompanije Mozzart, dostavio je pakete za medicinare u Beogradskoj Areni.

„Ja se odazivam svakoj situaciji u kojoj može da se pomogne, koliko mi uslovi to dozvoljavaju i uvek mi je drago da mogu da pomognem  svom narodu na neki način. Zdravstveni radnici oni su naši heroji i zato sam danas ovde!“, naveo je Štimac.

Foto:Promo/Mozzart

Mozzartov humanitarni karavan do sada je posetio kovid bolnice u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Novom Pazaru, Smederevu, Požarevcu, Mladenovcu, sve kliničko bolničke centre u Beogradu, ali i noćne kovid ambulante i institute Batut i Torlak. Poslednje stanice bile su opšte bolnice u Valjevu i Šapcu. Danju i noću paketi u koje su spakovani vitamini, ali i zajednička briga i podrška za zdravstvene radnike dostavljaju se širom Srbije. Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Aleksandar Stefovski pohvalio je osećaj za zajednicu i doprinos koji ova kompanija pokazuje od pojave epidemije u našoj zemlji.

Foto:Promo/Mozzart

„Ovo je samo jedna u nizu pomoći koju je Mozzart organizovao, mnogo bitnija ovde je pažnja i to što svi shvataju značaj zdravstvenih radnika u celoj ovoj situaciji, koliko je bitno da su nam svi oni koji su u prvim redovima zdravi pre svega, da se uključuju u proces lečenja. Pozvao bih sve društveno odgovorne kompanije da se uključe. Moram da naglasim da su zdravstveni radnici jednako požrtvovani i da pokazuju podjednaku pažnju i onima sa lakšom kliničkom slikom i onima koji zahtevaju 24-časovnu pažnju i negu. Ovaj gest pažnje prema njima pokazuje da mnogi cene sav naporan rad pod punom medicinskom opremom i da ima ljudi koji brinu da i njima u ovim uslovima bude što bolje“, zaključio je Stefovski.

Foto:Promo/Mozzart

U narednih nekoliko dana Mozzart će posetiti sve kovid bolnice u Srbiji.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar