Foto: Nova.rs, Shutterstock

Rukovodstvo EPS-a na čelu sa direktorom Miroslavom Tomaševićem imalo je početkom sedmice, veliki sastanak sa predstavnicima svih podružnica Sindikata EPS-a. Prema saznanjima Nova.rs na tom sastanku je v.d direktora Tomašević priznao da je sindikalcu Milanu Đorđeviću Đokinu i njegovim saradnicima dao na korišćenje čak 15 vozila EPS-a. Po kom osnovu je doneo takvu odluku nije jasno imajući u vidu da je "Đokin" smenjen sa čela Sindikata radnika EPS-a.

Da je bivši sindikalac dobio od EPS-a automobil na korišćenje saznalo se sasvim slučajno i to na sastanku kada je v.d. direktor Tomašević sam priznao da je takvu odluku doneo.

Naime tokom sastanka njemu se obratio predsednik sindikata Kolubare Miodrag Ranković i pitao ga da li tačno da je Milanu Đorđeviću dao 13 automobila i po kom osnovu je to uradio.

Tomašević to nije negirao, već ga je čak i ispravio.

„Bićeš prvi direktor koga je tužio sindikat“

On je naveo da Đokinu i njegovim saradnicima nije dao 13 već jedan za smenjenog sindikalca Đokina i 15 za njegove saradnike.

Milan Đorđević Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Ranković iz Sindikata Kolubara ga je pitao po kom osnovu je dao smenjenom sindikalcu automobile a zatim poručio:

„Ti ćes biti prvi direktor koga će sindikat da tuži. Nećeš biti više ovde ali ćeš se vući po sudovima“.

„Nova“ je pokušala da kontaktirala Milana Đorđevića Đokina, ali on na pozive nije odgovarao.

Pored toga, uputili smo i zvaničan mejl Elektroprivredi Srbije kako bi nam odgovorili zbog čega Đorđević dobija jedan automobil na korišćenje i 15 za saradnike, imajući u vidu da za to ne postoji pravni osnov jer je Đorđević smenjen. U međuvremenu on nije osnovao novi sidnikat.

U odgovoru koji nam je stigao iz EPS-a, navodi se da su sudski postupci između predstavnika dva sindikata u EPS-u u toku i da „pravosudni organi još nisu doneli presudu kojom bi definisali ko legitimno predstavlja zaposlene“.

„U takvoj situaciji rukovodstvo EPS-a ne želi da presuđuje niti se stavlja na bilo čiju stranu i na bilo koji način daje podršku jednom od kandidata na predstojećim izborima za sindikat radnika EPS. Upravo zbog izbora i ravnopravnosti kandidata v. d. direktora Miroslav Tomašević doneo je odluku i sindikalni predstavnici koje zastupa Milan Đorđević dobili su putne naloge za korišćenje 15 automobila za sindikalne aktivnosti. Predstavnicima sindikata koje predstavlja Radosav Кrsmanović i u čijem posedu je zvanični pečat Sindikata radnika EPS, po kolektivnom ugovoru na korišćenje je ustupljeno 30 automobila“, stoji u odgovoru EPS-a.

Postoje li snimci sabotaže?

Osim priče o automobilima, na sastanku novog direktora EPS-a Tomaševića sa sindikalcima, bilo je reči i o statusu radnika, zaradama ali i o tome da je EPS u problemu jer zapravo on mora da isplati kompletnan iznos potraživanja RTS za pretplatu, a onda da sam naplaćuje,

Kako je Nova.rs već pisala, EPS je na godišnem nivou u minusu čak milijardu dinara zbog RTS pretplate.

Predsednik sindikata Kolubare je prema saznanjima Nove upitao aktuelnog direktora i zašto je ovog leta iskopao dva miliona tona uglja manje nego prošle godine.

Foto: Printscreen, TANJUG/ JP EPS/ Goran Gavrilovic/ bg

„Sram te bilo da tražiš hapšenje inženjera i direktora, a dobro znaš da su bile sabotaže. Znaš ko je proslavio svaku i znaš da država ima snimke“, rekao je Ranković Tomaševiću.

Odgovor na ovu konstataciju nije dobio.

Bonus video: Uvozićemo struju jer je SNS na čelu s Grčićem uništila EPS.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare