Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Mi ne želimo radikalizaciju, već tačan datum pregovora sa Ministarstvom finansija na kojim ćemo rešiti naše probleme, kaže Miran Pogačar, predsednik Udruženja radnika na internetu povodom najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će krivično odgovarati oni koji budu blokirali i obarali sajtove državnih instutucija.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas povodom najave da će frilenseri blokirati institucije i obarati sajtove da za to sledi krivična odgovornost.

„Ono što mi želimo od predsednika Vučića, već od ministra finansija Siniše Malog i Poreske uprave jeste da sednemo na sto i razgovamo o rešenju našiih problema. Nama nije cilj nikakva radikalizacija, niti obaranje sajtova, to će biti samo naš iznuđen korak ukoliko država nastavi da ignoriše naše zahteve, a nastavi sa represijom slanjem prijava i rešenja Poreske uprave“ objašnjava Pogačar.

On navodi da njegovo udruženje organizuje protestu u subotu da bi ukazali na probleme koje, kako je naveo, ima oko 100 hiljada radnika na internetu.

„Svaki naš korak je bio iznuđen, jer nas država ignoriše. Kada je Poreska uprava krenula sa prvim pozivima za plaćanje, mi smo im slali dopise da ukažemo na probleme u obračunu, to je bio naš digitalni protest. Kada su masovno krenuli sa pozivima i rešenjima, mi smo izašli na ulice. Oni konstantno izjavljuju u medijima da su za pregovore, ali nas ustvari ignorišu i nismo dobili konkretan odgovor na naše zahteve“ naglašava.

On ponavlja da će obaranje sajtova biti iznuđen korak ukoliko nadležni budu ignorisali njihove pozive za razgovor, a nastavili sa primenom, kako ističe, represivnih mera Poreske uprave.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare