Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Kako bi olakšali frilenserima, koje je nedavno "obradovala" odluka vlade da moraju da izmire poreske obaveze u prethodnih pet godina, Udruženje frilensera i preduzetnika Srbije izradilo je kalkulator koji treba precizno i tačno da prikaže navodni dug frilensera državi.

Pročitajte još:

Kako se u javnosti pojavljuju razne cifre i tumačenja, a iz Poreske uprave stigla najava da će izdati 40.000 novih poreskih rešenja tokom aprila, Udruženje frilensera i preduzetnika Srbije je u saradnji sa Udruženjem radnika na internetu izradilo kalkulator koji tačno prikazuje dug „slobodnjaka“ i kome se može pristupiti na ovom linku.

Za potrebe kalkulatora je korišćena računica koju je Vlada predložila nakon pregovora u februaru. Iz UPFS navode da tabele i kalkulator pokazuju koliko je taj navodni dug, nastao „neradom, neznanjem i davanjem pogrešnih informacijama od strane Poreske uprave“ zapravo nenaplativ.

Kalkulator, iako neće mnogo usrećiti frilensere, će im bar dati koliko je moguće tačne i precizne informacije i odgovore na pitanja koliki će biti iznos duga u aprilu 2021.godine, prema predlogu Vlade iz februara, kolike će im biti mesečne obaveze ukoliko im odobre reprogram, koliko će im novca ostati u novčaniku, šta bi se desilo ukoliko bi im se buduće zarade smanjile…

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar