Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Teretane i fitnes centri počeli su danas da rade po posebnim epidemiološkim merama. Istovremeno, predstavnici Fitnes zajednice Srbije zatražili su jutros prijem kod premijerke Ane Brnabić sa dva ključna zahteva koja se odnose na njihov rad u novonastalim uslovima. 

Vlada Srbije saopšila je sinoć da od danas mogu da rade svi, izuzev ugostiteljskih objekta i tržnih centara, ali pod posebnim epidemiološkim merama koje konkretno za fitnes klubove, spa centre i teretane znače da moraju da  obezbede  šesnaest kvadratnih metara po osobi koja boravi u tom prostoru.

„Mi hoćemo da radimo i da poštujemo mere, ali ne želimo da budemo genrator zaraze. Svesni smo da pod merama ne možemo razmišljati o punoj teretani i profitu, već samo želimo da preživimo“ ističe za Nova.rs Vladimir Joksimović u ime Fitnes zajednice Srbije.

Protest fitnes instruktora ispred Skupštine Srbije Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

 

Od sastanka sa predstavnicima Vlade Srbije očekuju da im bude objašnjen uslov od 16 kvadratnih metara po jednoj osobi prisutnoj u prostori, kao i da se izađe u susret njihovom zahtevu da im se ne ograničava radno vreme.

„Proletos je preporuka bila da za jednu osobu bude obezbeđeno 10 kvadratnih metara prostora. Ukoliko nam bude objašnjeno da je to stav struke i da je zbog širenja britanskog soja virusa neophodan veći prostor po jednoj osobi, mi ćemo se povinovati toj meri, ali istovremeno očekujemo da nam se ne ograničava vreme rada, jer ćemo tako lakše organizovati rad i vežbanje ljudi uz poštovanje svih epidemioloških mera” objašnjava Joksimović.

Fitnes zajednica Srbije je, kako dodaje, za striktno poštovanje epidemioloških mera i njeni pripadnici se često osećaju kao kolateralna šteta nepoštovanja mera oni koji organizuju žurke i kola ispred spomenika Stefanu Nemanji.

„Mi smo za to da se u potpunosti poštuju epidemiološke mere, jer samo tako možemo da se vratimo normalnom životu“ nagašava on.

Ističe da podržavaju u potpunosti rad inspekcija i podseća da su krajem februara i početkom marta u njihovim prostorima bila inspekcija i da nisu utvrdili nikakavo kršenje mera.

Fitnes instruktori su, podsećamo, krajem prošle nedelje održali protest ispred Skupštine Srbije tražeći pravo da rade upozoravajući da „njihova delatnost nije izvor zaraze, već da upravo suprotno doprinosi poboljšanju zdravlja i kolektivnog imuniteta stanovništva što je važno u borbi proti epidemije“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar