Foto: Wikipedia, E-Stock_milos_rafailovic

"Folic architects", firma u kojoj je suvlasnik bivši gradski arhitekta Milutin Folić, angažovana je na izmeni Plana detaljne regulacije na području između tri centralne dorćolske ulice i pruge u tom delu grada.

Kako je na Tviteru objavio Dobrica Veselinović, jedan od lidera Inicijative Ne davimo Beograd, toj firmi je poveren posao izmene i dopune Plana detaljne regulacije (PDR) za područje između ulica Francuske, Cara Dušana, Tadeuša Košćuška i pruge na Dorćolu.

Podaci o angažovanju studija bivšeg gradskog arhitekte objavljeni su u okviru rešenja o nepristupanju strateške procene uticaja na životnu sredinu izmena i dopuna plana PDR u tom delu Beograda.

U tom dokumentu se navodi da će sredstva za izmenu PDR obezbediti firma „Carski square“, a nije isključeno da je baš to preduzeće angažovalo Folićevu firmu.

Dobrica Veselinović navodi za Nova.rs da je ovaj slučaj „siva zona“ sukoba interesa.

„Mislim da bilo ko ko je imao veze sa izvršnom vlašću ne bi trebalo da ulazi u odnos sa investitorom u narednih tri do pet godina, a Folić je bio gradski arhitekta do početka prošle godine. Ne može da se porekne da on i sada ima veze u gradskim strukturama vlasti“, kaže Veselinović.

Firma „Folic architetcts“ u vlasništvu je Milutina Folića i njegovog brata Branislava, a jedno drugo njihovo preduzeće „Goldman kapital partners“ zidalo je zgradu kod Depoa, u Sredačkoj ulici u Beogradu. I tada je Folić optuživan u javnosti da je u sukobu interesa.

Kako su mediji tada objavljivali, građevinska dozvola za taj objekat izdata je 21. maja 2015. godine, a u to vreme Folić je već godinu dana bio gradski arhitekta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar