Ilustracija; Foto: N1

U katastru Novi Beograd došlo je do incidenta kada je jedna osoba, prilikom podnošenja zahteva za promenu vlasnika u katastru nepokretnosti, uz svu potrebnu dokumentaciju predala i kovertu u kojoj se nalazilo 100 evra, saopštio je Republički geodetski zavod.

„Stranka koja je podnosilac zahteva zakazala je svoj termin za predaju dokumentacije putem digitalnog servisa eZakazivanje i u predviđeno vreme bila primljena na šalter. Iako je stranka bila upoznata sa digitalnim servisima katastra, čini se da je nasela na kafanske priče o korumpiranom katastru gde se sve završava isključivo preko veze i zbog ovoga je stranka sebe dovela u potencijalno ozbiljan problem“, navodi se u saopštenju.

Prema Članu 368. Кrivičnog zakonika delo ponude poklona ili druge koristi službenom licu kažnjivo je kaznom zatvora u trajanju do tri godine, precizira se u saopštenju.

Dodaje se da su službenici katastra odreagovali u skladu sa zakonom i ispoštovali proceduru da slučaj prijave policiji.

„Na lice mesta došla je forenzička ekipa i tim Uprave kriminalističke policije iz Odeljenja za borbu protiv korupcije. Ceo slučaj sada je u nadležnosti policije“, navodi se u saopštenju RGZ.

Republički geodetski zavod, ističe se u saopštenju, apeluje na građane da ne nasedaju na kafanske priče da se u katastru mora „podmazati“ kako bi posao bi završen i da za sve postoji „kombinacija“.

„Molimo građane da se o radu katastra isključivo informišu putem veb sajta RGZ-a rgz.gov.rs i da svu komunikaciju sa službama za katastar nepokretnosti obavljaju isključivo u pisanoj formi kako bi ostao zabezežen trag koji je moguće pratiti“, naglašeno je iz te ustanove.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare