Najpopularniji državni sajtovi – Katastar, fakulteti, APR

Društvo 26. sep. 202017:07
Podeli:
Foto:EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Od svih državnih institucija, prema podacima kompanije "Aleksa", svetskog statističkog alata za sve internet domene, najposećeniji je sajt Republičkog geodetskog zavoda, objavile su "Večernje novosti".

Na nedavno objavljenoj listi ove firme, koja meri popularnost internet prezentacija, RGZ je zauzeo 27. mesto u Srbiji, a prvo među zvaničnim državnim institucijama,  pišu „Večernje novosti“.

Foto: N1

Ubedljivo najposećenija stranica među građanima Srbije je, ipak, Google, a slede Youtube i Facebook.

Univerzitet u Beogradu i njegovi fakulteti su drugi među zvaničnim institucijama, a 67. na ukupnoj listi popularnosti.

Pročitajte još:

Brojne nedoumice iz biznisa rešavaju se posetom prezentaciji Agencije za privredne registre. Ona je treća među državnim, a 77. na ukupnoj listi. Sledi Narodna banka Srbije, koja je 98.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Pitanje vremenske prognoze intrigira dovoljan broj posetilaca interneta, tako da je Hidrometeorološki zavod na 142. poziciji. 17 pozicija niže je ponovo Republički geodetski zavod, ali ovog puta sa platformom Geosrbija.

Broj onih zainteresovanih za put svoje pošiljke je nešto manje, jer je „Pošta Srbije“ zauzela 169. mesto. Građani Srbije, zakazivanjem termina u državnim institucijama i rešavanjem administrativnih problema, sajt eUprave su smestili na 223. mesto. U ovoj stotini je još Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Na 352. mestu je Uprava za javne nabavke, Vlada je na 380, a Nacionalna služba za zapošljavanje na 407. Sudovi su 479. a Poreska uprava 482. Slede ministarstva odbrane, spoljnih poslova i trgovine. Ministastva uglavnom zauzimaju pozicije između 1.100. i 6.444.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar