Dobrica Veselinovic
Dobrica Veselinović Foto:Medija centar Beograd

Aktivista inicijative Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović nije dobio uvid u nacrt kupoprodajnog ugovora o prodaji Sava Centra, ali je, kako je saopštila ova organizacija, uprkos tome što je ovo jedan od ključnih dokumenata koji pored jako male početne cene, govori i o uslovima pod kojima će simbol Beograda biti prodat, on je ostao sakriven od javnosti.

Dobrica Veselinović je, kako se navodi u saopštenju, pokušao da ostvari uvid u dokumentaciju koja bi prema oglasu za otuđenje nepokretnosti u javnoj svojini Grada Beograda trebalo da bude javno dostupna, ali mu u Sekretarijatu za imovinske i pravne poslove to nije omogućeno zbog opasnosti od pandemije, a iz Sekretarijata odbijaju da dokumenta dostave elektronskim putem.

Tanja Parpura, Sekretarka za imovinske i pravne poslove, nije bila dostupna za objašnjenje situacije, a od zaposlenih u Sekretarijatu, na ponovljene telefonske pozive, u Inicijativi su, kako ističu dobili nova odlaganja i izgovore zašto nije moguće ostvariti uvid u dokumentaciju ni fizički, ni elektronski.

Novo javno nadmetanje za prodaju Sava Centra zakazano je za ponedeljak 9. novembra u 10 časova.

Inicijativa Ne davimo Beograd prati sve slučajeve rasprodaje javne imovine, pa su tako bili i na prethodna dva nadmetanja za Sava Centar, gde se nije pojavio niko, ni zainteresovani kupci, ni komisija, ni javnost.

Traže od trenutne gradske administracije u Beogradu da odustane od trenda rasprodaje objekata, zgrada i stanova u javnom vlasništvu i da umesto toga uspostavi registar prostora u javnom vlasništvu i po potrebi, promeni im namenu (ili vrati staru namenu) tako da odgovaraju potrebama građana i zajednice u kojima se nalaze.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare