Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Deo poslovnog prostora u zgradi "Beograđanka" je prodat za početnu cenu od 16,5 miliona evra, objavile su "Novosti".

Pročitajte još:

„Na javni poziv za prodaju pristigla je jedna ponuda, a novi vlasnik je firma MPP New project d.o.o. koja je pristala da za početnu cenu kupi Palatu Beograd. Ovo je je potvrđeno u gradskoj upravi u Kraljice Marije.

Potrebe za javnim nadmetanjem nije bilo jer se pojavio samo jedan zainteresovani ponuđač“, objavile su „Novosti“.

Podsećamo da je u oglasu za prodaju 19.000 kvadrata poslovnog prostora u zgradi „Beograđanka“ navedeno da je budući kupac u obavezi da u roku od tri godine izvede građevinske i zanatske radove na adaptaciji i rekonstrukciji objekta u vrednosti koja ne sme biti niža od osam miliona evra.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

„Kupac se mora obavezati i da neće promeniti namenu zgrade, imajući u vidu da Palata ‘Beograd’ uživa status prethodne zaštite od 16. aprila 2018. i da se u evidenciji nepokretnosti pod prethodnom zaštitom nalazi od 14. aprila 2009. godine“, stoji u oglasu gradske uprave na osnovu koga je prodat deo „Beograđanke“.

„Prilikom zaključenja ugovora sa kupcem će se ugovoriti i kazna u novčanom iznosu od 10 odsto postignute kupoprodajne cene, za slučaj da budući kupac ne ispuni u celosti ili delimično preuzete obaveze, kao i da se na ime obezbeđenja za eventualno plaćanje ugovorne kazne dostavi prvoklasna bankarska garancija“, navedeno je u tom oglasu.

Prethodno je gradska uprava Beograda 15. jula ponudila na prodaju deo „Beograđanke“ po početnoj ceni od 20,6 miliona evra, ali je javno nadmetanje 31. jula otkazano, jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare