Foto:promo

Iako su cene kvadrata, kako novogradnje, tako starogradnje, već godinama u porastu u svim beogradskim opštinama, nekretnine u Rakovici uspele su da odole trendu poskupljenja. Tako je u, u odnosu na prethodnu godinu, prosečna cena kvadrata u novogradnji opala za 9 evra.

Prema Autoritativnom izveštaju Republičkog geodetskog zavoda sa tržišta nepokretnosti za četvrti kvartal 2021. godine, za kvadrat novogradnje u Rakovici potrebno je izdvojiti prosečno 1.380 evra po kvadratu. Ova cifra svakako je niža od prosečne cene kvadrata u četvrtom kvartalu 2020. godine, koja je iznosila 1.389 evra.

Međutim, ovo se ne može reći za stanove u starogradnji, kod kojih se uočava porast prosečne cene. Umesto 1.100, koliko je bilo potrebno izdvojiti 2020, godinu dana kasnije kupci su plaćali 1.263 evra za kvadrat stana.

Podsećamo, ukupan promet na tržištu nepokretnosti u poslednjem kvartalu 2021. godine iznosio je 1,8 milijardi evra, što predstavlja povećanje od 33,8 odsto u poređenju sa poslednjim kvartalom 2020. Ukoliko se promet iz četvrtog uporedi sa prometom iz trećeg kvartala prošle godine, Republički geodetski zavod uočio je povećanje od 18,2 odsto.

BONUS VIDEO Kupuju li Srbi nekretnine u u Albaniji

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare