Foto: cityexpert.rs

Ukoliko budete želeli da kupite stan od 50 kvadrata, moraćete da platite oko 100.000 evra za ovu investiciju u Beogradu. Kada je reč o lokacijama, gotovo je nemoguće naći stan u novogradnji u centralnim opštinama za ovaj novac, ali se na Voždovcu, Mirijevu i Karaburmi može naći stan u novogradnji po ovoj ceni.

Operativni direktor agencije za nekretnine City Expert Miloš Mitić rekao je se može naći odličan stan u Beogradu za 100.000 evra, ali da prostor prilično sužen ukoliko kupujete nekretninu po ovoj ceni u centralnim gradskim opštinama.

„U zavisnosti od opštine određena je i ponuda cene stanova, a za 100.000 evra nije baš da ne možete naći dobar stan u Beogradu. Ukoliko imate usteđevinu do ovog iznosa i odlučite se da kupite stan u blizini Ušća ili recimo na Vračaru, nećete imati previše izbora ako kupujete stan u novogradnji“, rekao je Mitić.

On ističe da je do ove sume najbolje gledati stanove na Voždovcu i Mirijevu, gde se sada dosta gradi i gde je trenutno niža cena.

„To znači da vi morate da tražite cenu kvadrata stana od 2.000 evra, a za taj novac možete kupiti stan na Voždovcu, delovima Zemuna, u Mirijevu i Višnjičkoj banji, gde su cene i ispod 2.000 evra. Čak možete i na Karaburmi naći kvadrat u ovoj vrednosti. Dakle, izbor postoji ali za 100.000 evra nemate previše izbora kod kondominijuma na Novom Beogradu. Imate projekat u Krnjači gde za 100.000 evra možete kupiti stan od 85 kvadrata. U Višnjičkoj banji kvadrat je 1.600 evra, a na Voždovcu oko 1.800“, objašnjava Mitić i dodaje:

„Dakle pristojan stan možete naći u novogradnji u opštinama koje su malo dalje od centra, ali ova gradska jezgra teško da možete naći za ovu sumu. Još jedna stvar je bitna takođa, a to je da li je plaćate u kešu ili preko kredita. Ukoliko vi imate novac u kešu, posedujete bolji pregovarački potencijal, pa možete spustiti cenu za tri do pet odsto, mada to ne mora biti pravilo jer konačnu reč ima prodavac”, zaključuje naš sagovornik.

Upravo smo na sajtu ove agencije pronašli stan koji se nalazi u Zavodskoj ulici u Beogradu, gde je cena kvadrata 1.400 evra. Ovo je lokacija koja se nalazi daleko od centra, ali i nešto dalje od centralnih lokacija na Voždovcu. U pitanju je stan u novogradnji, za čijih 61 kvadrat morate platiti nešto više od 85.000 evra.

Stan u Zavodskoj ulici Foto: cityexpert.rs

Ukoliko uzmemo u obzir da se Beograd širi, ovakve lokacije mogu da biti veoma pristupačne poželjne za nekoliko godina, a pritom je stan izgrađen 2022.

Za manje od 2.000 evra po kvadratu ćete moći izdvojite i za stan u Zemunu, na keju, gde je stan u novogradnji od 42 kvadrata možete pronaći za manje od 80.000 evra.

Stan u Šumadijskoj ulici Foto: cityexpert.rs

U pitanju je dvosoban stan u novogradnji, koji nije namešten ali je na mirnoj lokaciji, za porodice.

Bonus video: Ovim beogradskim ulicama često prolazimo a ne znamo kakve priče kriju

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare